Boeken bestellen - Fotogroep 't Kasteel

Fotogroep 't Kasteel
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Boeken bestellen

Leden > Bibliotheek
Inspirerende fotografie

Inspirerende fotografie

Inspirerende fotografie is een uniek boek waar fotograven uitleggen wat hun inspireerde om de afgebeelde foto,s te maken en hoe ze tot stand zijn gekomen. Vrijwel elke vorm van fotografie komt er in voor, van abstract tot macro, van documentaire tot natuurfotografie, van nachtfotografie tot stillevens en nog veel meer. Inspirerende fotografie geeft ook een duidelijke technische uitleg hoe elke foto gemaakt is, geschreven door de fotograaf zelf. Een perfect boek om door te bladeren als inspiratie even zoek is. Het werk verzameld in Inspirerende fotografie komt van een grote groep fotografen die van elke uithoek van de aarde komen.

Toevoegen
Praktisch handboek fotografie

Praktisch handboek fotografie

Foto's nemen kan iedereen, zeker in het digitale tijdperk. Maar vaak zijn we achteraf niet helemaal tevreden met het resultaat: een foto van de kinderen die niet honderd procent scherp is gesteld, een onderbelichte zonsondergang of gewoon een saaie foto van een landschap dat er in het echt veel indrukwekkender uitzag.

Dankzij deze praktijkgerichte fotografiecursus ontdekt u met welke eenvoudige technieken u uw foto's kunt verbeteren en leert u de knepen van het vak om uw foto's aantrekkelijker en origineler te maken, zowel met een compactcamera als een DSLR-toestel. Het boek begint bij de basisinstellingen en -technieken, zoals de juiste compositie en belichting, waardoor het boek ook bijzonder geschikt is voor de beginnende fotograaf. Daarna leert u aan de hand van 20 praktische oefeningen op een professionele manier verschillende soorten foto's te maken, zoals een familieportret of natuurfoto. In de volgende hoofdstukken maakt u kennis met de begrippen diafragma en sluitertijd en ontdekt u hoe u creatief gebruik kunt maken van licht. En tot worden ook de 10 handigste bewerkingen op de computer met Photoshop Elements beschreven.

Kortom, met dit boek leert u beter en creatiever fotograferen en merkt u meteen het resultaat!

Toevoegen
Digitale fotografie: Nieuwetips & technieken

Digitale fotografie: Nieuwetips & technieken

Scott Kelby is terug, met alweer een verzameling onmisbare fotografietips! Hij heeft weer een boek vol nieuwe verbluffende tips en adviezen verzameld, die hij graag met je wil delen! Dit is geen theorieboek vol vakjargon en ingewikkelde theorie. Dit is een boek dat vertelt op welke knop je moet drukken, welke instellingen je
moet gebruiken en wanneer.

Het idee achter dit boek is eenvoudig. Stel, je bent aan het fotograferen bij een sportwedstrijd en je vraagt je af hoe je beweging in je foto krijgt zonder dat je onderwerp onscherp wordt. Scott weet raad: ‘Gebruik een lange sluitertijd, fotogrfeer in de continumodus en beweeg mee met je onderwerp. Zo blijft je onderwerp scherp maar wordt de achtergrond onscherp.’ Zó werkt dit boek: alsof jullie er samen op uit zijn om foto’s te maken. Scott verklapt je de geheimen die hij zelf van professionele fotografen heeft geleerd en legt ze in begrijpelijke taal uit, zonder overbodige technische details.

Op elke pagina vind je één afgerond onderwerp waarin wordt uitgelegd hoe je nog betere foto’s kunt maken. Met elke bladzijde die je omslaat leer je een andere camera-instelling, truc of techniek kennen, zodat je voortaan geen kiekjes meer, maar professionele foto’s maakt!

Scott Kelby is de best verkochte auteur van Photoshop- en fotografieboeken. Hij is redacteur en uitgever van het tijdschrift Photoshop User, voorzitter van de National
Association of Photoshop Professionals en geeft over de hele wereld cursussen over digitale fotografie en beeldbewerking. Scott is auteur van meer dan vijfig boeken, waaronder Scott Kelby over digitale fotografie, Photoshop Down & Dirty Tricks, Photoshop klassiekers en Het Photoshop CS5 boek voor digitale fotografen.

Heb je schoon genoeg van middelmatige foto’s? Dan is dit het boek voor jou!

Toevoegen
Digitale Fotografieboek

Digitale Fotografieboek

Dit boek is een bundeling van de drie bestsellers van Scott Kelby over digitale fotografie. Al zijn indrukwekkende tips en technieken staan nu in één geweldig naslagwerk, waarin hij de geheimen van professionele fotografen onthult en vertelt hoe ook jij betere foto's kunt maken.
Het idee achter dit boek is eenvoudig. Stel, je wilt mooie portretten maken waarbij alles, behalve je model, onscherp is. Scott weet raad: 'Neem een erg lage diafragmawaarde (f/1.8 of f/1.4), stel scherp op de ogen en ga bij buitenopnamen in de schaduw staan om overbelichting tegen te gaan.' Zó werkt dit boek: alsof jullie er samen op uit zijn om foto's te maken. Scott verklapt je de geheimen die hij zelf van professionele fotografen heeft geleerd en legt ze in begrijpelijke taal uit, zonder overbodige technische details.
Dit is geen boek vol vakjargon en ingewikkelde theorie. Dit is een boek dat vertelt op welke knop je moet drukken en welke instellingen je moet gebruiken. Aan de hand van zo'n vijfhonderd goed bewaarde geheimen uit de fotografiewereld leer je al snel veel betere foto's te maken die er scherper, kleurrijker en professioneler uitzien.
Op elke pagina vind je één afgerond onderwerp waarin wordt uitgelegd hoe je nog betere foto's kunt maken. Met elke bladzijde die je omslaat leer je een andere camera-instelling, truc of techniek kennen, zodat je voortaan geen kiekjes, maar professionele foto's maakt!

Toevoegen
Compositie in de digitale fotografie

Compositie in de digitale fotografie

Voor een goed portret hebt u niet alleen technische vaardigheden nodig, maar ook uw eigen stijl. Michael Freeman leert u hoe u met tal van verschillende traditionele en moderne stijlen flatterende portretten kunt maken.

Een deel uit de serie Digitale Fotografie waarin o.a. verschenen Licht in de digitale fotografie, Digitale zwart-witfotografie, Compositie in de digitale fotografie. In dit deel is het onderwerp 'Portretten'. Het boek is ingedeeld in vijf hoofdstukken (Pose en kader, Natuurlijk licht, Fotografisch licht, De setting en Nabewerken & retoucheren). In deze hoofdstukken leert de auteur de fotograaf vanuit verschillende invalshoeken naar portretfotografie te kijken om zodoende een eigen 'handschrift' te ontwikkelen en portretfoto's te maken die het bekijken meer dan waard zijn en boven de standaard-kiekjes uitgaan. De zogenaamde 'Uitdaging' die verspreid door het boek voorkomt, nodigt de fotograaf uit om na te denken over wat hij wil gaan doen en waar hij daarbij op moet letten. Aan de uitdaging is het werk van vier cursisten gekoppeld (de 'Evaluatie'), waarbij de auteur deze foto's van kritisch commentaar voorziet. Met woordenlijst, register en nuttige informatie over relevante boeken en websites.

Toevoegen
Concept en Analyse in de Digitale Fotografie

Concept en Analyse in de Digitale Fotografie

Een goede foto ontstaat niet in de camera of in het beeld dat door de zoeker te zien is - het echte scheppingsproces begint bij het voorstellingsvermogen van de fotograaf. Hier wordt de foto gemaakt voordat hij in een geheugenkaartje of op film wordt vastgelegd. In Concept en analyse in digitale fotografie, het vervolg op de internationale bestseller Compositie en vormgeving in digitale fotografie, ontrafelt fotograaf en auteur Michael Freeman het mysterie achter de schepping van een foto.
Meer nog dan andere kunstvormen vereist de fotografie dat de toeschouwer voortdurend door nieuwe beeldelementen en interpretaties wordt geprikkeld en verrast. Het doel van dit boek is om duidelijk te maken wat een foto goed maakt en hoe u keer op keer een perfect resultaat kunt afleveren. Naarmate u beter vertrouwd raakt met het onderwerp, krijgt u meer informatie aangereikt over het vermijden van clichés, de cyclische aard van de mode, de stijl, de benadering en het licht, en hoe u met het onverwachte kunt omgaan.

Toevoegen
De Digitale Fotografiebijbel

De Digitale Fotografiebijbel

Dit boek is het resultaat van een lange en opvallende carrière. Michael Freeman wordt door velen gezien als een unieke en talentvolle fotograaf, maar hij is ook een begenadigd schrijver. Met dit boek presenteert hij een zeer uitgebreide, thematische handleiding over elk aspect van de digitale fotografie.

Met de focus op de foto zelf wordt aandacht besteed aan natuurlijk licht en kunstlicht, portretfotografie, de reportagefoto, actiebeelden, landschappen, close-upfotografie, studiowerk, kleur, zwartwitfotografie, afdrukken en digitale weergave.

In het boek is tevens veel informatie over de werking van moderne digitale camera´s opgenomen. Het ultieme naslagwerk dus, voor zowel de beginnende als ervaren fotograaf.

In dit boek gaat het echter vooral ook om het maken van de foto zelf. Freeman vindt dat fotograferen meer met goed kijken te maken heeft dan met de werking van de camera zelf.

Daarom heeft hij alle technische basiskennis in een bijlage bij elkaar geplaatst in plaats van ermee te beginnen.
Het wil niet zeggen dat de technische informatie niet aan bod komt, integendeel, maar alle wetenswaardigheden over sensoren en optica behoren slechts tot de voorbereiding van het fotograferen zelf.
Bij fotografie draait alles in de eerste plaats om het vastleggen. Het gaat om de seconden die voorafgaan aan het indrukken van de sluiterknop, aldus Freeman. Met dit omvangrijke werk heeft hij de fotografie willen presenteren als dé manier om beelden te maken die vooral heel persoonlijk, gedenkwaardig en bevredigend zijn.

Toevoegen
Digitale fotografie als kunst

Digitale fotografie als kunst

Als u inspiratie zoekt of de geheimen van de ideale beeldcompositie wilt leren, is dit het boek dat u nodig hebt.

Dank zij het royale paginaformaat kunt u de fraaie foto's van Michael Freeman in al hun glorie bewonderen en zo zelf leren soortgelijke resultaten met uw eigen fotografie te bereiken.

De hoofdstukken behandelen alle in en outs van technieken om tot het gewenste grafische resultaat te komen, zoals het onderwerp in het kader plaatsen, gebruik maken van kleur en zwart-wit, kijken naar het effect van verschillende soorten licht en de diverse stijlen en onderwerpen waarin u zichzelf kunt specialiseren.

Toevoegen
Digitale zwart-witfotografie

Digitale zwart-witfotografie

De auteur van deze gids leert ons allereerst de manier van kijken naar zwart-witopnames en het toont tot in detail de manier van omzetten van kleur naar zwart-wit. Vervolgens komen alle digitale bewerkingsmogelijkheden uitgebreid aan bod door middel van schermprinten en bijbehorende -korte- teksten. Met behulp van de nodige casestudies worden voorbeelden uit de praktijk uit de doeken gedaan waardoor er veel -noodzakelijke- achtergrondinformatie gegeven wordt. Aan de hand van (veelal) zwart-witfoto's kan de fotograaf hier alles leren wat maar nodig is om een verbluffend eindresultaat op tafel te kunnen leggen. Tot slot vinden we veel informatie over printerkalibratie, het afdrukken van foto's met behulp van bureauprinters, het printpapier en de inkten. Woordenlijst, register en een lijst met internetadressen achter in de uitgave maken dit boek tot een zeer complete gids.

Toevoegen
Licht in de digitale fotografie

Licht in de digitale fotografie

Bestudeer de verschillende manieren om bestaand licht te bekijken en te vereeuwigen. Een uitgebreid overzicht van de vele verschillende soorten verlichting waar alle fotografen mee te maken krijgen, leidt u hierbij. Leer uw eigen fotografische verlichtingsstijl te bepalen via duidelijke, eenvoudig te begrijpen tips en technieken waarmee u uw eigen flitsers en eventuele studio-uitrusting beter kunt bedienen. Alle belangrijke lichtaccessoires komen aan de orde.

Toevoegen
Portretten in de digitale fotografie

Portretten in de digitale fotografie

Voor een goed portret hebt u niet alleen technische vaardigheden nodig, maar ook uw eigen stijl. Michael Freeman leert u hoe u met tal van verschillende traditionele en moderne stijlen flatterende portretten kunt maken.
Recensie(s)

Een deel uit de serie Digitale Fotografie waarin o.a. verschenen Licht in de digitale fotografie, Digitale zwart-witfotografie, Compositie in de digitale fotografie. In dit deel is het onderwerp 'Portretten'. Het boek is ingedeeld in vijf hoofdstukken (Pose en kader, Natuurlijk licht, Fotografisch licht, De setting en Nabewerken & retoucheren). In deze hoofdstukken leert de auteur de fotograaf vanuit verschillende invalshoeken naar portretfotografie te kijken om zodoende een eigen 'handschrift' te ontwikkelen en portretfoto's te maken die het bekijken meer dan waard zijn en boven de standaard-kiekjes uitgaan. De zogenaamde 'Uitdaging' die verspreid door het boek voorkomt, nodigt de fotograaf uit om na te denken over wat hij wil gaan doen en waar hij daarbij op moet letten. Aan de uitdaging is het werk van vier cursisten gekoppeld (de 'Evaluatie'), waarbij de auteur deze foto's van kritisch commentaar voorziet. Met woordenlijst, register en nuttige informatie over relevante boeken en websites.

Toevoegen
Handboek Digitale fotografie

Handboek Digitale fotografie

Het onmisbare naslagwerk voor alle facetten van digitale fotografie

Het Handboek digitale fotografie is een inspirerend boek voor alle fotografen, zowel beginners als gevorderden. Door de combinatie van praktische instructies, waardevolle expertise en indrukwekkende voorbeeldfoto's word je na het lezen
gegarandeerd een betere fotograaf. Het boek onthult de werkwijze en technieken van experts en helpt je je eigen stijl te ontwikkelen.

Topfotograaf en bestsellerauteur Tom Ang bespreekt de laatste ontwikkelingen op het gebied van digitale fotografie, apparatuur, beeldbewerking, workflow en zelfs digitale video. Het boek begint met een introductie in fotografie, compositie en fototechniek, gevolgd door een overzicht van verschillende thema's: portretten, kinderen, kunst, natuur, dieren, evenementen, reportage, reizen, architectuur en landschap. Door het hele boek heen worden tientallen foto's toegelicht en geanalyseerd en vanwege de vele handige tabellen en overzichten zul je het keer op keer raadplegen. Maar ook gewoon doorbladeren is een genot, want het boek is rijkelijk geïllustreerd met meer dan 1000 schitterende foto's.

Tom Ang is een autoriteit op het gebied van digitale fotografie. Hij is bekroond fotograaf en was twaalf jaar lang universitair docent fotografie. Hij schreef meer dan 20 boeken over digitale fotografie en video waarvan wereldwijd meer dan een miljoen exemplaren zijn verkocht. Zijn boeken zijn vertaald in
meer dan 20 talen. Hij was presentator van verschillende tv-series over fotografie voor Channel News Asia en de BBC.
Recensie(s)

Een compleet naslagwerk voor alles wat met digitale fotografie te maken heeft, zowel de kunstzinnige als de technische kant. Het boek maakt een caleidoscopische indruk door de vele onderwerpen en daarbij horende illustraties, maar bij nader inzien wordt het een boeiend en interessant palet van mogelijkheden. Zowel de beginnende als de gevorderde fotograaf kan inspiratie opdoen om meer uit de camera te halen dan oorspronkelijk gedacht. Naast fototechniek (compositie, perspectief, belichting) wordt ook ingegaan op fotografische onderwerpen (portret, dieren, landschap) en het verbeteren en manipuleren van foto's. In het laatste deel van het boek wordt aandacht besteed aan het maken van films en aan apparatuur en hulpmiddelen. De vergelijkende fotoreeksen over een bepaald onderwerp zijn verhelderend, waardoor oorzaak (camera-instelling, belichting) en gevolg (de uiteindelijke foto) inzichtelijk worden gemaakt. Regelmatig komt de opmerking 'Even Googelen' langs waarin de lezer wordt uitgenodigd zich in een bepaald onderwerp te kunnen verdiepen. Met woordenlijst en register.

Toevoegen
Het complete fotografieboek

Het complete fotografieboek

Tom Ang en 20 internationale topfotografen leiden u langs de tien populairste onderwerpen in de fotografie. Dit boek geeft u inzichten, ideeën en tips gericht op specifieke genres en bevat opdrachten die u aanmoedigen om zelf te experimenteren en nieuwe technieken te oefenen. Daarnaast beschrijft elk hoofdstuk stap voor stap de reportages van twee totaal verschillende topfotografen.

- Leer over de geschiedenis van de fotografie, de ontwikkeling van elk deelgebied, de nieuwste trends en de belangrijkste stromingen en fotografen.
- Beheers cameratechnieken en verken de subtiliteiten van compositie, belichting en timing in hun relatie tot het onderwerp.
- Vind nieuwe, frisse invalshoeken en creëer beelden die echt opvallen.
- Ontdek de geheimen van professionele fotografen en kijk achter de schermen bij fotoreportages om te leren hoe een idee van concept tot foto wordt.
Recensie(s)

Dit lijvige prachtig uitgevoerde boek bevat een groot aantal genres, die de meeste fotografen zal aanspreken. Het is bedoeld om (aspirant)fotografen te stimuleren om alle benodigde elementen en technieken op de juiste wijze in het fotografieproces te combineren tot de “perfecte” foto. Onderwerpen die besproken worden zijn portretten, documentaire, kunst, mode en naakt, natuur, sport, evenementen, architectuur, reizen en landschappen. Elk genre is gepresenteerd aan de hand van een vaste structuur: er wordt een opdracht aan de lezer voorgelegd, vervolgens geeft een topfotograaf een blik achter de schermen inclusief een interview, zeer leerzame geillustreerde fotoshoot-informatie en enkele relevante foto's uit zijn/haar portfolio. Het werk van twintig vooraanstaande fotografen komt op deze manier aan bod. Bevat uitgebreide index.

Toevoegen
Beter Fotograferen

Beter Fotograferen

Fotografeert u al regelmatig, maar wilt u graag betere foto's maken? Dan is dit het boek voor u. Aan de hand van talloze tips, professionele technieken en praktische opdrachten leert u gaandeweg uw fotografische vaardigheden te verbeteren. Topfotograaf en docent John Easterby neemt u mee langs alle uithoeken van de fotografie en helpt u het beste uit uzelf te halen. Dit boek bundelt de kennis van professionele fotografen en de stof die studenten krijgen voorgeschoteld tijdens een fotografieopleiding.

De volgende onderwerpen komen aan bod:
* Een eigen stijl: wat wilt u zeggen met uw foto's?
* Verschillende genres, waaronder studio, mode, natuur, portret en journalistiek
* Pak het moment: nieuws, emoties en andere vluchtige onderwerpen
* Apparatuur, van geheugenkaart tot studioflitser
* De uitdagingen van nachtfotografie en flitsen
* Regen of zonneschijn: maak het beste van de situatie
* Nabewerking, afdrukken en foto's aan de wereld tonen
* Wetgeving en ethiek voor de fotograaf
* Een stapje verder: een opleiding of carrière in de fotografie
* En nog veel meer

Toevoegen
Fotograferen met een digitale spiegelreflexcamera

Fotograferen met een digitale spiegelreflexcamera

Een digitale spiegelreflexcamera biedt de best mogelijke fotokwaliteit, maar om het maximale uit uw camera te halen is kennis, inzicht en ervaring een must. Daar speelt dit boek op in. U leert welke instellingen u moet gebruiken, hoe u fraaie composities maakt, wat de beste houding is en hoe u lenzen wisselt of de sensor schoonmaakt. Het boek gaat uitgebreid in op de sluitertijd en het diafragma, de verschillende programmastanden en veelgebruikte bedieningsknoppen (zoals ISO, witbalans en belichtingscompensatie). Ook gevorderde instellingen als bracketing, de P/M/S/A-standen en lichtmeting komen aan bod.

In twee aparte hoofdstukken maakt u kennis met beeldbewerking, zoals retoucheren, het herstellen van fouten, het maken van selecties en het werken met lagen. Ook leest u alles wat u moet weten over fotograferen en bewerken in het raw-formaat. Bovendien krijgt u nuttige tips over specifieke fotografiethema's, zoals landschappen, portretten, dieren in het wild en macro's. Kortom, dit boek biedt van A tot Z alles wat u moet weten om nog betere foto's te maken met uw digitale spiegelreflexcamera – ongeacht het merk en type.

DE VOLGENDE ONDERWERPEN KOMEN AAN BOD
- De overstap van analoog en compact naar een digitale spiegelreflex
- Basiskennis digitale fotografie
- Verschillen tussen compactcamera's, (EVIL) systeemcamera's en spiegelreflexen
- Overzicht van alle camera's en lenzen
- De beste instellingen en programmastanden
- Vijf criteria voor een fantastische foto
- Portretten, natuur, macro's, sport, studiofotografie en nog veel meer
- Praktijkkennis: van panorama's tot HDR-fotografie
- Corrigeren en retoucheren in Photoshop, Photoshop Elements en Lightroom
- Fotograferen en optimaal bewerken in RAW
- Accessoires: van geheugen tot flitser en statief

De bestseller nu geheel vernieuwd en uitgebreid!

OVER DE AUTEUR
Jeroen Horlings fotografeert al 15 jaar met een spiegelreflexcamera en heeft talloze boeken over fotografie geschreven. Hij is hoofdredacteur van de fotosite FotoVideo.nu en schrijft voor onder andere Zoom.nl, Computer Idee en de Consumentenbond en is als fotojournalist regelmatig te gast bij radio- en tv-programma's. Fotografie is eigenlijk een uit de hand gelopen hobby die hij goed met zijn schrijfwerkzaamheden weet te combineren.
Recensie(s)

Naast standaardonderwerpen als het gebruik van de camera, de mogelijkheden en de accessoires wordt ook veel aandacht besteed aan het bewerken van foto's met de nieuwste beeldbewerkingspakketten, zoals Photoshop CS5 en het werken in RAW. Ook compositie wordt op heldere wijze besproken aan de hand van een aantal thema's die veel mensen zullen aanspreken. Te noemen zijn onder andere: dieren, portretten en landschappen. De nieuwste soort camera's, de zogenaamde Micro Four Thirds (MFT) een soort camera tussen de compact en de spiegelreflex, wordt kort besproken. Achterin het boek is een register opgenomen, die helaas niet erg compleet is. Onderwerpen als MFT en bijvoorbeeld de ringflitser die wel in het boek genoemd worden, komen niet terug in de index. Een klein punt van kritiek op een overigens zeer compleet boek dat velen zeer zullen waarderen. Geheel herziene en uitgebreide druk.

Toevoegen
Digitale fotografie Licht en belichting

Digitale fotografie Licht en belichting

Geen licht betekent geen zicht. Dat geldt voor onze ogen, maar voor een camera is het niet anders. In het donker kan een fototoestel, zonder extra hulpmiddelen althans, geen foto's maken. Toch draait het bij fotograferen niet alleen om de hoeveelheid licht. Ook de richting waaruit het komt, de soort lichtbron en de lichtverdeling tussen onderwerp en omgeving bepalen hoe een foto eruit komt te zien. Dat geldt zowel voor de belichting als voor de kleurweergave. Elk licht heeft zo zijn eigen sfeer en de kunst is om het met je camera te vangen.

De eerste stap op weg naar prachtige foto's is het herkennen van het alsmaar veranderende licht. Ook is van belang dat je begrijpt hoe een camera op het aanwezige licht reageert en wat je moet doen om het maximale uit je toestel te halen. Dit boek gaat in op de technische aspecten van dit onderwerp en helpt je betere foto's te maken, zowel binnen als buiten én in de studio. De prachtige voorbeeldfoto's kunnen je daarbij helpen!

In dit boek:
- Heldere uitleg van basisbegrippen en gevorderde belichtingstechnieken
- Het bestaande licht zo goed mogelijk leren herkennen en benutten
- Flitsers, studiolicht, reflectieschermen en diffusieschermen inzetten
- Professionele lichtopstellingen van belichtingsexperts
- Kleurweergave en belichting van je foto's optimaliseren met Adobe Photoshop

Kees Krick werkt als freelance schrijver en fotograaf via zijn bedrijf Kees Krick Media. Hij schrijft voor diverse fotografie- en computerbladen en bedrijven. Eerder verscheen van hem in deze serie een boek over kinderfotografie.

Toevoegen
Digitale fotografie - Producten

Digitale fotografie - Producten

Techniek en praktijk van het maken van professionele productfoto's

Dit boek gaat over het fotograferen van producten om ze te presenteren op een website. Verkoopt u wel eens wat via Marktplaats of een eigen webwinkel? Een fraaie foto zal de verkoop zeker helpen. Maar ook een gewone website fleurt op van mooiere foto's. Dit boek vertelt u hoe u voorwerpen goed kunt fotograferen in uw eigen woonkamer of in een hoekje van uw bedrijf. Flitsers, lampen, softboxen, opnametafels, achtergronden – alles wat u nodig hebt voor een goede productfoto komt aan bod.

Lars Polder legt haarfijn de fijne kneepjes van lichtopstellingen, lichtbronnen en achtergronden uit. Ook cameratechniek komt ruim aan bod, zoals een optimale belichting, het omgaan met schaduw en scherptediepte en het maken van vrijstaande foto's. De belangrijkste methoden van het uitlichten van een voorwerp worden toegelicht, zodat je elke productfoto geheel naar eigen hand zet. Het boek bevat veel tips en inspirerende voorbeeldfoto's die u helpen zelf pakkende productfoto's te maken.

In dit boek:
- Heldere uitleg van basisbegrippen
- Praktische tips voor het maken van productfoto's
- Aandacht voor apparatuur en uitrusting
- Uitleg over scherpstelling en scherptediepte
- Informatie over witbalans, licht en belichting
- Tips voor de achtergrond: vrijstaand, gekleurd of andere effecten
- Bewerking in Photoshop Elements en Picassa

Lars Polder is freelance schrijver met fotografie en fototechniek als specialisatie. Hij ontwikkelt cursusmateriaal en is actief voor vak- en amateurtijdschriften, dagbladen en publieksmedia, waaronder Zoom.nl en fotografie.nl.
Recensie(s)

Dit kleurrijke boek geeft de aspirant-fotograaf alle tools en inzichten om prachtige productfoto's te maken. Het fotograferen van de meest uiteenlopende producten komt hier aan bod. Allereerst aandacht voor de basiskennis verlichting, soorten lichtbronnen, studiomogelijkheden en (camera)techniek. Theoretische en praktische zaken zijn in deze uitgave perfect gecombineerd. Aan de hand van heldere teksten met duidelijke foto's van camera- en lichtopstelling kan de lezer meteen de aangeboden stof in de praktijk brengen. In het laatste hoofdstuk summiere aandacht voor het bewerken van foto's met Photoshop, Picasa en Photoshop Elements. Bevat scherptedieptetabellen en register.

Toevoegen
Digitale fotografie - Zwart-wit

Digitale fotografie - Zwart-wit

Met de opkomst van digitale fotografie is zwart-witfotografie weer helemaal terug. Zwartwitfoto's hebben op veel mensen een bijzondere aantrekkingskracht. Door de afwezigheid van kleur staan juist inhoud, vorm en licht centraal in zwart-witfoto's. De kracht en eenvoud van deze populaire vorm van fotografie maken indrukwekkende en artistieke foto's mogelijk. Maar een goede zwart-witfoto maken is vaak moeilijker dan je denkt. Dit boek helpt je professionelere zwart-witfoto's te maken aan de hand van praktische tips en inspirerende voorbeeldfoto's. Niet alleen het fotograferen komt aan bod, maar ook het omzetten van een kleurenfoto naar een zwart-witfoto wordt uitgebreid behandeld in stapsgewijze tutorials. De aanpak is praktisch en compleet, van basiskennis over fotografie, compositie, onderwerpen en fotobewerking tot het maken van afdrukken. Ga snel aan de slag en ontdek de wereld zonder kleur!

In dit boek:
- Heldere uitleg van basisbegrippen
- Praktische tips voor het maken van zwart-witfoto's
- Aandacht voor compositie
- Stapsgewijze tutorials voor de zwart-witomzetting
- Bewerking in Photoshop en Lightroom
- Handige plug-ins voor Photoshop
- Kleurprofielen en afdrukken maken
- Complete workflow: van opname tot afdruk

Elja Trum is fotograaf en oprichter van de populaire weblog over fotografie Photofacts.nl en schrijft regelmatig voor het tijdschrift Zoom.nl.

Toevoegen
Digitale fotografie - Flitsen

Digitale fotografie - Flitsen

Fotograferen en experimenteren met flits is ontzettend populair. Vaak zijn beginnende fotografen geneigd alleen te flitsen als er te weinig licht is. Daar komt nu verandering in! Met de theoretische basiskennis over flitslicht en de praktijkvoorbeelden uit dit boek, wordt al snel duidelijk dat de flitser kan worden ingezet om het bestaande licht aan te vullen of zelfs te vervangen. De creatieve mogelijkheden zijn eindeloos en vaak helemaal niet ingewikkeld.

De meest interessante flitstechniek is ‘off-camera flash’, ook wel ‘strobisme’ genoemd. Hierbij wordt de flitser los van de camera gebruikt. Maar hoe doe je dat en wat heb je daarbij nodig? Deze praktische gids helpt je op weg: van de aanschaf van de flitser(s), de juiste instellingen (manueel of TTL), extra accessoires tot flitsopstellingen, en nog veel meer. Stap voor stap word je wegwijs gemaakt in de wereld van off-camera flash en andere geavanceerde flitstechnieken. De combinatie van theorie met aansprekende voorbeeldfoto’s – allen van de auteur zelf – maken dit boek een must voor iedere fotograaf, zowel de beginner als de meer gevorderde.

In dit boek:
• De fundamentele eigenschappen van licht en flitslicht
• On-camera flash: werken met de flitser op je camera
• Off-camera flash: werken met één of meerdere losse flitsers
• De juiste instellingen op je camera en je flitser
• Praktische cases van situaties met verschillende flitstechnieken
• Een ‘fotostudio’ nabootsen op locatie
• Geavanceerd materiaal: zendertechnieken, diverse lichtomvormers, softboxen, kleurfilters, multiflitsadapters en klemmen

Toevoegen
Bewust en beter digitale foto's maken

Bewust en beter digitale foto's maken

Daar staat u... Met in uw hand een digitale camera en in het hoofd alle boekenkennis van de camerareeks Bewuster en beter. Klaar om het veld in te gaan om waanzinnig mooie foto?s te maken. U merkt snel dat ? ondanks het juiste gereedschap en alle knowhow ? niet elke druk op de ontspanner een voltreffer oplevert. Ervaring, talent en inspiratie zijn onmisbare elementen om een onderscheidende foto te kunnen maken. Hoewel deze drie niet altijd op topniveau aanwezig zijn, kan iedereen betere foto?s maken. U moet weten welke facetten een rol spelen bij het maken van wat ?men? een mooie foto noemt. De auteurs hebben deze aspecten in dit boek ontrafeld en gestructureerd in tien aandachtspunten. Houd hieraan vast om elke opname tot een goede foto te maken en de kans op een winner te verhogen. Veel fotoplezier.
Recensie(s)

Gedachteloos worden zelden onderscheidende foto's gemaakt volgens auteurs Pieter Dhaeze en Johan van de Watering. Onderscheidende foto's vallen volgens hen positief op in een reeks soortgelijke opnamen. De verschillende aspecten die bijdragen aan een onderscheidende foto zijn in dit boek gestructureerd in tien aandachtspunten. Deze tien punten zijn tevens de eerste tien hoofdstukken. Ieder hoofdstuk is overzichtelijk ingedeeld waarbij eerst de theorie wordt behandeld, vaak met illustraties en foto's in kleur. Daarna wordt de theorie in praktijk gebracht met voorbeeldfoto's en toelichting hierbij. Onderwerpen die onder andere aan de orde komen zijn lenskeuze, standpunt, compositie, licht en kleur, maar ook aspecten als weer, locatie en tijd. Hoofdstuk 11 tot 15 dienen met korte tekst en foto-impressies ter inspiratie. Het boek sluit af met een slotwoord en index. Hoewel er ook aandacht is voor materiaalkeuze ligt de nadruk in dit boek op de techniek van het fotograferen. Dat maakt het prettig leesbaar voor een grotere doelgroep. De verdieping en aandacht voor de verschillende aspecten is opvallend en maakt het uitgebreider dan een handboek. De rustige vormgeving en prachtige foto's maken het heerlijk om dit boek te bekijken en te lezen. Deze editie is uitgebreid met extra fotos.

Toevoegen
Fotografiegids - Compositie

Fotografiegids - Compositie

Boek van een vooraanstaand vakfotograaf, voorzien van veel inspirerende kleurenfoto's, met adviezen voor de amateur- en professioneel fotograaf. Allereerst aandacht voor veel fotografische basiselementen die het eindresultaat positief zullen beinvloeden, zoals het werken met scherptediepte, belichting, lenzen, standpunt enz. Het tweede hoofdstuk “de onderwerpen” bevat portretten, gebouwen, landschappen, stillevens enz. Elk onderwerp heeft een korte inleidende tekst waarin diverse basistechnieken aan bod komen die de fotograaf op het juiste spoor kunnen zetten. Het laatste hoofdstuk handelt over een aantal speciale technieken waaronder panoramafotografie, digitale compositie enz.

Prachtige kleurenfoto's met basistechnieken fotografie en minimale aandacht voor digitale beeldbewerking. Een boek over echte kleurenfotografie! Een verklarende woordenlijst en register completeren dit kleurrijke kijkboek.

Toevoegen
Beter fotograferen

Beter fotograferen

Als fotograaf benut u soms niet alle mogelijkheden van uw camera. Het kan ook gebeuren dat het resultaat van uw opnamen niet volledig naar wens is of dat de sfeer die u in een opname wou leggen, niet tot zijn recht komt in het eindresultaat. Dit boek maakt u wegwijs in de wereld van digitale fotografie en helpt u om uw kennis en vaardigheden te verfijnen en naar een hoger niveau te tillen.

In vijftien hoofdstukken maakt u kennis met diverse onderdelen van de digitale fotografie. Eerst gaat u dieper in op de belangrijkste apparatuur en accessoires, bekijkt u de verschillende camera-instellingen in detail en leert u composities uitdenken om een prachtig resultaat te bereiken. Vervolgens focussen de hoofdstukken op ÚÚn specifiek onderwerp. Het fotograferen van landschappen, dieren, mensen, architectuur, enzovoort verloopt immers volgens verschillende principes.

Aan de hand van de vele voorbeelden krijgt u een overzicht van verrassende en aantrekkelijke mogelijkheden. Zo doet u massa's inspiratie op en ziet u de beschreven informatie direct omgezet in praktijkvoorbeelden. Als u meer uit uw camera wilt halen, uw foto's wilt verbeteren en meer wilt weten over het fotograferen zelf, dan is dit boek een ideale leidraad!

Uit de inhoud

Gevoel in foto's leggen
Omgaan met witbalans en kleurtemperatuur
Fotograferen bij natuurlijk en kunstmatig licht
Beweging en details vastleggen
Uw camera optimaal instellen voor opname
Macro-opnamen en close-ups maken
De afbeeldingskwaliteit en -grootte van uw foto's bepalen
Uw compositie evenwichtig samenstellen en aanpassen
Schitterende portretten en groepsfoto's maken
Natuur en architectuur prachtig vastleggen
Een reisverhaal vertellen in beelden
Verhouding en diepte in uw foto's brengen

Toevoegen
Creatieve digitale fotografie

Creatieve digitale fotografie

Fotografen die hun kennis willen uitbreiden zullen veel plezier beleven aan deze projecten. De technieken die hier worden besproken zul je in geen enkele camerahandleiding terugvinden. Er zijn spannende fototips, ongebruikelijke bewerkingsmethoden en handige aanwijzingen hoe je belangrijke hulpmiddelen als diffusors, reflectieschermen, filters en lenzen zelf kunt maken._Dit boek bevat deskundige adviezen, eenvoudig te volgen instructies en schitterende foto«s. Ben je bereid dat extra stapje te zetten, te breken met de conventies om schitterende, vernieuwende foto«s te maken, dan is dit boek iets voor jou!

Recensie
In deze rijk geillustreerde handleiding worden 52 werkmethodes getoond: een waar assortiment aan baanbrekende mogelijkheden om spectaculaire foto's te maken. De technische voorwaarden voor de 'perfecte' foto worden even losgelaten, om met - overwegend zelfgemaakte - hulpmiddelen prachtige, creatieve foto's te maken. Werkbeschrijvingen voor ringflitsers, geimproviseerde lenzen, lichtboxen, diffussors, enz. Naast deze homemade gereedschappen bevat deze uitgave ook informatie over een aantal standaard verkrijgbare hulpmiddelen en digitale afdruk- en beeldbewerkingsprocessen. Een welverdiende afwisseling voor de fotograaf die zijn/haar camera-uitrusting inmiddels door en door kent, maar op zoek is naar meer creativiteit. Een fotoverantwoording en register maken dit boek compleet.

Toevoegen
Digitale Fotografie -  boek 2

Digitale Fotografie - boek 2

Fotograferen met een spiegelreflex
Objectieven, flitsers en accesoires
Seciale technieken
Praktische gidsen

Toevoegen
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu